Změny daňového zatížení leasingového financování motorových vozidel - Chobotová, Kateřina; Vančurová, Alena, 1957-; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem diplomové práce je analyzovat vývoj daňového zatížení, resp. daňové úspory z uzavřených leasingových a úvěrových smluv v letech 2004-2018 a zhodnotit vliv daňových legislativních změn na počtu uzavřených smluv konkrétní leasingové společnosti. Nejprve jsou uvedeny základní pojmy a druhy leasingu, poté jsou postupně rozebrány daňové aspekty leasingového financování a jejich vývoj. V poslední části diplomové práce je provedena komparativní analýza leasingového a úvěrového financování v letech 2004, 2005, 2008, 2009 a 2014.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses