Zaměstnání s přehraničním prvkem z pohledu daně a pojistného - Vašata, Marek; Wadurová, Lucie; Tepperová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce se zabývá mezinárodním zaměstnáváním, konkrétně vysláním amezinárodním pronájmem pracovní síly. Hlavním cílem práce je za pomocimodelových příkladů přiblížit rozdíly mezi těmito druhy mezinárodního zaměstnáváníz pohledu daně z příjmů, sociálního pojistného a dalších povinností. Dílčím cílem jepoukázat na nespravedlivé zdanění při uplatnění pravidla 60:40 u mezinárodníhopronájmu pracovní síly.Práce je členěna do sedmi kapitol, z nichž první 3 jsou pouze teoretické a zabývají sezdaněním závislé činnosti a mezinárodním zaměstnáváním. Každá následující kapitolapředstavuje jeden modelový příklad mezinárodního zaměstnávání, kdy dva se zabývajívysláním a dva mezinárodním pronájmem pracovní síly. Poslední příklad je řešen přiteoretickém vynechání zákonného opatření ohledně pravidla 60:40.
Vedoucí práce: Lucie Wadurová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses