BEPS v zemích OECD v porovnání s Českou republikou - Vedral, Jan (2019)
V diplomové práci jsem se věnoval problematice BEPS a ověření existence těchto aktivit v členských zemích OECD, včetně ČR. Dle OECD se jedná o největší problém současných daňových systémů a téměř všechny země na světě se snaží bojovat proti aktivitám BEPS. V současnosti neexistuje mezi akademiky sjednocený přístup k měření a prokázání BEPS a stále se hledá ideální způsob, jak tyto aktivity spolehlivě změřit a prokázat. Pro potřeby splnění svého cíle jsem využil čtyři ze šesti indikátorů představených OECD. Výsledky tří použitých indikátorů ze čtyř naznačují, že k aktivitám BEPS v členských státech OECD, stejně jako v ČR, dochází.