Efektívne daňové zaťaženie práce na Slovensku a v ČR - Kotorová, Zuzana; Kubátová, Květa, 1952-; Košťáková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cieľom tejto diplomovej práce je na základe efektívneho daňového zaťaženia práce porovnať vývoj zdanenia zamestnancov na Slovensku a Českej republike od roku 2004. Práca je rozdelená do štyroch kapitol. Prvá kapitola teoreticky porovnáva a analyzuje daňový systém na Slovensku a v Českej republike po roku 1993. Druhá kapitola skúma vývoj jednotlivých konštrukčných prvkov dane z príjmu fyzických osôb a povinných odvodov oboch krajín od roku 2004 až po súčasnosť. Tretia kapitola teoreticky pojednáva o ukazovateľoch efektívneho daňového zaťaženia práce. Posledná štvrtá kapitola na rôznych modelových príkladoch zamestnanca porovnáva výšku daňového zaťaženia práce, v závislosti od výšky príjmu. Vo výpočtoch je použitá priemerná miera zdanenia z pracovného príjmu a daňový klin.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses