Ekonomický pohled na transferové ceny se zřetelem na účetnictví a audit - Luštický, Daniel; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Jurka, Robert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce řeší problematiku transferových cen s ekonomickým nadhledem a se zřetelemna účetnictví a audit. Práce je strukturována do sedmi hlavních kapitol, v rámci kterých jestanoven pohled daňový, účetní a auditorský. Daňový pohled pracuje především s legislativnímrámcem a stanovuje princip tržního odstupu. Účetní pohled přibližuje vliv stanovení převodníchcen na účetní výkazy a přílohu a celkový dopad na uživatele účetních výkazů. Modifikacevýroku je stěžejním prvkem kapitoly zohledňující auditorský přístup ke stanovenéproblematice. Diplomová práce je doplněna o historii vzniku transferových cen, metodystanovení převodních cen a transferové ceny z pohledu EU. Komplexní příklad je obsahemkapitoly poslední, který podává ucelený pohled na vybranou společnost.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses