Analýza platební bilance ČR - Ambartsumyan, Artur (2019)
Tématem této diplomové práce je analýza vývoje platební bilance České republiky. První část této práce je věnována vývoji manuálů a charakteristice platební bilance. Dále v práci jsou pojmenovány základní prvky platební bilance a jejich vypovídací schopnost. Na konci první části je definována podstata zahraniční investiční pozice. Ve druhé části práce je pozornost věnována analýze platební bilance a zahraniční investiční pozici. Cílem této práce je na základě provedené analýzy posoudit vývoj platební bilance České republiky.