Kolonial'naja èkspansija Sojedinennych Štatov Ameriki v Japonii v seredine XIX veka - Petrov, Dmitrij Vasil‘jevič, 1927-1994 (Moskva : Gosudarstvennoje izdatel'stvo političeskoj literatury, 1955)
Kniha analyzuje vstup USA do Japonska v 50. letech 19. století jako formu koloniální expanze. Zaměřuje se na diplomatickou misi komodora Perryho, otevření japonských přístavů a důsledky amerického tlaku na izolovanou zemi.
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: Perry, Matthew Calbraith, -- 1794-1858; 19. století; koloniální politika; ekonomická diplomacie; obchodní politika; diplomatická jednání; Spojené státy americké; Japonsko; studie; 19th century; colonial policy; economic diplomacy; commercial policy; diplomatic negotiations; United States; Japan; studies