Lekcii po statistike : dlja vysšich torgovych učebnych zavedenij : teoretičeskij kurs - Družinin, Nikolaj Kapitonovič, 1897- (Gosudarstvennoje izdatel'stvo torgovoj literatury, 1955)
Učebnice představuje teoretický základ statistiky, obsahuje výklad základních pojmů, metod a aplikací statistiky v ekonomickém kontextu. Slouží jako úvodní kurz pro budoucí odborníky v oblasti obchodu a hospodářství.