Die Auflösung der Weimarer Republik : eine Studie zum Problem des Machtverfalls in der Demokratie - Bracher, Karl Dietrich, 1922-2016 (Schriften des Instituts für politische Wissenschaft, 1955)
Autor ve své studii analyzuje příčiny rozpadu Výmarské republiky s důrazem na oslabení demokratických institucí a selhání politických elit. Kniha představuje zásadní příspěvek k výzkumu totalitarismu a demokratické nestability v meziválečném Německu.