Die Auflösung der Weimarer Republik : eine Studie zum Problem des Machtverfalls in der Demokratie - Bracher, Karl Dietrich, 1922-2016; Herzfeld, Hans, 1892-1982 (Stuttgart ; Düsseldorf : Ring-Verlag, 1955)
Autor ve své studii analyzuje příčiny rozpadu Výmarské republiky s důrazem na oslabení demokratických institucí a selhání politických elit. Kniha představuje zásadní příspěvek k výzkumu totalitarismu a demokratické nestability v meziválečném Německu.
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: 1918-1933; 1919-1933; společnost a politika; eroze demokracie; totalitarismus; politické dějiny; Výmarská republika (Německo : 1919-1933); Německo; studie; society and politics; democratic backsliding; totalitarianism; political history; Weimar Republic (Germany : 1919-1933); Germany; studies