Pražská universita Moskevské universitě : sborník k výročí 1755-1955 - Dolanský, Julius, 1903-1975; Dolanský, Julius, 1903-1975; Foustka, Radim Neumann, 1907-1960; Jedlička, Václav; Konta, Jiří, 1922-2017; Salač, Antonín, 1885-1960; Štajgr, František, 1895-1972 (Státní pedagogické nakladatelství, 1954)
Sborník věnovaný výročí založení Moskevské univerzity, obsahuje příspěvky o československo-sovětských vědeckých a kulturních vztazích.