Pražská universita Moskevské universitě : sborník k výročí 1755-1955 - Dolanský, Julius, 1903-1975; Foustka, Radim Neumann, 1907-1960; Jedlička, Václav; Konta, Jiří, 1922-2017; Salač, Antonín, 1885-1960; Štajgr, František, 1895-1972 (Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1954)
Sborník věnovaný výročí založení Moskevské univerzity, obsahuje příspěvky o československo-sovětských vědeckých a kulturních vztazích.
Obsahuje bibliografie a bibliografické odkazy
Ruský souběžný název, souhrny a obsah
Keywords: Univerzita Karlova; Moskovskij gosudarstvennyj universitet im. M.V. Lomonosova; 18.-20. století; 1755-1955; univerzity; mezinárodní vztahy; intelektuální spolupráce; kulturní vztahy; Československo; Sovětský svaz; sborníky; jubilejní publikace; 18th-20th centuries; universities; international relations; intellectual cooperation; cultural relations; Czechoslovakia; Soviet Union; papers; jubilee books