Voprosy marksistsko-leninskoj teorii poznanija - Garaudy, Roger, 1913-2012; Mal'cev, V. I. (Moskva : Izdatel'stvo inostrannoj literatury, 1955)
Filozofická studie věnovaná základním principům marxisticko-leninské epistemologie. Autor rozvíjí teorii poznání jako teorii odrazu, analyzuje vztah mezi myšlením a bytím a zdůrazňuje význam společenského vědomí v procesu poznávání.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: poznání; teorie poznání; vědecké poznání; empirismus; marxismus-leninismus; monografie; analýzy; knowledge; theory of knowledge; scientific knowledge; empiricism; Marxism-Leninism; monographs; analytic studies