Dialectics of nature - Engels, Friedrich, 1820-1895; Dutt, C. P. (Clemens Palme), 1893-1975 (Moscow : Foreign Languages Publishing House, 1954)
Výběr filozofických a přírodovědných textů Friedricha Engelse, které se zabývají aplikací dialektického materialismu na přírodní vědy. Engels zde rozvíjí myšlenky o jednotě přírody, vývoji a pohybu hmoty, vztahu mezi vědou a filozofií a kritice metafyzického přístupu.
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstříky
Keywords: Engels, Friedrich, -- 1820-1895; 19. století; dialektický materialismus; marxismus; filozofie přírody; přírodní vědy; výbory; 19th century; dialectical materialism; Marxism; philosophy of nature; natural sciences; selected works