Stát - Demokracie - Diktatura proletariátu - Lidová fronta - Třídy - Třídní boj - Socialistický humanismus : hesla z Velké sovětské encyklopedie : [sborník] - Glezerman, Grigorij Jeruchimovič, 1907-1980 (Z Velké sovětské encyklopedie, 1955)
Sborník obsahuje výběr hesel z Velké sovětské encyklopedie k tématům stát, demokracie, třídní boj, lidová fronta a další klíčové pojmy marxisticko-leninské ideologie. Texty představují dobový ideologický výklad základních společenských kategorií. Publikace slouží jako dokumentární přehled sovětského politického myšlení.