Stát - Demokracie - Diktatura proletariátu - Lidová fronta - Třídy - Třídní boj - Socialistický humanismus : hesla z Velké sovětské encyklopedie : [sborník] - Šlechtová, Anna, -1960; Kratochvíl, Ladislav, 1907-; Glezerman, Grigorij Jeruchimovič, 1907-1980 (Praha : Svobodné slovo - Melantrich, 1955)
Sborník obsahuje výběr hesel z Velké sovětské encyklopedie k tématům stát, demokracie, třídní boj, lidová fronta a další klíčové pojmy marxisticko-leninské ideologie. Texty představují dobový ideologický výklad základních společenských kategorií. Publikace slouží jako dokumentární přehled sovětského politického myšlení.
Demokratický centralismus / G.J. Glezerman — Vnitrostranická demokracie / G.J. Glezerman
Přeloženo z rus. Bol'šaja sovetskaja enciklopedija, sv. 12, 13, 14, 21 a 29
Obsahuje bibliografie a bibliografické odkazy
Keywords: demokracie; marxismus-leninismus; státověda; politické ideologie; Sovětský svaz; sborníky; výbory; democracy; Marxism-Leninism; theory of the state; political ideologies; Soviet Union; selected works