Udržateľnosť verejných financií na Slovensku - Ščur, Jakub (2019)
Hlavným cieľom diplomovej práce je zhodnotiť, či je fiškálna politika Slovenskej republiky udržateľná. V teoretickej časti sú charakterizované základné pojmy z tejto oblasti ako verejný dlh, rozpočtový deficit a fiškálna udržateľnosť. V praktickej časti sa práca zaoberá analýzou vývoja verejného dlhu, rozpočtových deficitov a príjmov a výdavkov rozpočtov verejnej správy. V práci sú kvantifikované indikátory, ktoré signalizujú problémy s fiškálnou politikou.