Udržateľnosť verejných financií na Slovensku - Ščur, Jakub; Maaytová, Alena; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Hlavným cieľom diplomovej práce je zhodnotiť, či je fiškálna politika Slovenskej republiky udržateľná. V teoretickej časti sú charakterizované základné pojmy z tejto oblasti ako verejný dlh, rozpočtový deficit a fiškálna udržateľnosť. V praktickej časti sa práca zaoberá analýzou vývoja verejného dlhu, rozpočtových deficitov a príjmov a výdavkov rozpočtov verejnej správy. V práci sú kvantifikované indikátory, ktoré signalizujú problémy s fiškálnou politikou.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses