Komparácia prístupu k zdravotnej politike pohľadom programových dokumentov jednotlivých vlád SR od roku 2006 do roku 2016 - Štefániová, Silvia; Lukášová, Tereza; Křítková, Soňa, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať a porovnať prístupy k zdravotnej politike z pohľadu slovenských vlád v rokoch 2006-2016, a to prostredníctvom programových vyhlásení vlády. V teoretickej časti práce sú definované základné pojmy z oblasti zdravotníctva a jednotlivé typy zdravotných systémov. Ďalej sa v tejto časti venujem zdravotnému systému na Slovensku, vrátane jeho subjektov a spôsobu financovania. Praktická časť je najprv zameraná na analýzu jednotlivých programových vyhlásení vlád a skúma výsledok konkrétnych opatrení. Následne rozoberám dopad týchto opatrení na vybrané národohospodárske ukazovatele. V závere práce analyzujem zistené poznatky a testujem hypotézu. Rozoberaná téma je veľmi aktuálna, keďže zdravotná politika je jedným z hlavných predmetov záujmu vlády Slovenskej republiky, a taktiež je to politicky dôležitý rezort.
Vedoucí práce: Tereza Lukášová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses