Řízení kreditního rizika z pohledu banky - Bozyryeva, Anastasiya; Málek, Jiří, 1953-; Juhászová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se věnuje problematice řízení kreditního rizika v bankách, jako nejvýznamnějšího rizika, se kterým musejí denně potýkat. Hlavním cílem práce je definovat základní postupy, nástroje a metody, které jsou bankami všeobecně využívány během procesu řízení kreditního rizika. První část práce definuje samotný pojem úvěrového rizika, zmiňuje jeho specifika a problémy, spojené s procesem řízení rizika. V rámci druhé kapitoly jsou podrobně představeny nástroje měření a hodnocení kreditního rizika, kreditní modely, zmíněny jejich specifika, výhody a nevýhody. V rámci druhé kapitoly nejsou zapomenuty zajišťovací instrumenty, využívané ke snížení dopadů úvěrového rizika na banky. Poslední kapitola demonstruje na příkladu vybrané banky řízení kreditního rizika v praxi.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses