Analýza výběrových dotačních řízení krajských úřadů pro účely kultury, srovnání ekonomických možností krajů - Kolaříková, Adéla; Malcová, Zuzana, 1954-; Věra, Skopová; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce porovnává výkony krajů jako poskytovatelů dotací v oblasti kultury. Teoretická část popisuje roli krajů jako správců kultury danou legislativou ČR. Analyzovány jsou krajské koncepční dokumenty upravující téma rozvoje a podpory kultury, prověřena je škála nabízených krajských dotačních programů v oblasti kultury a jejich výsledky ve zkoumaném období let 2015–2019. Klíčovými ukazateli ekonomických možností krajů jsou objemy finančních prostředků vyplacených ve vybraných dotačních programech, jejich podíl na celkových výdajích kraje v oblasti kultury, podíl výdajů na kulturu na celkových výdajích kraje a přepočet na jednoho obyvatele kraje. Přezkoumána je i uživatelská přívětivost pro potenciální žadatele, úspěšnost žádostí ve výběrových řízení či objemy požadovaných a skutečně vyplacených finančních prostředků. Doporučení pro zkvalitnění poskytování krajských dotací je formulováno v závěru práce.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses