Faktory ovplyvňujúce ekonomicko -sociálny rozvoj afrických krajín : prípadová štúdia Ugandy a Kene v období od roku 1995 do roku 2016 - Kováčiková, Viera (2019)
Táto diplomová práca vyhodnocuje faktory ovplyvňujúce ekonomicko-sociálny rozvoj afrických krajín (Uganda a Keňa) medzi rokmi 1995 – 2016. Cieľom práce bolo zhodnotenie ekonomicko-sociálneho rozvoja Ugandy a Kene a následne krajiny navzájom porovnať. Faktory ekonomicko-sociálneho rozvoja boli rozdelené do oblastí zdravia, školstva a infraštruktúry. Vyhodnoteniu sociálneho rozvoja predchádzalo vyhodnotenie ekonomického rastu oboch krajín. Záverom analýzy bolo, že vo všetkých oblastiach sa obe krajiny celkovo posúvajú pozitívnym smerom, no Uganda naproti Keni len veľmi pomalým tempom. Na základe tejto práce sa dá usúdiť, že sa v budúcnosti budú krajiny od seba vzďaľovať ešte viac.