Zdravotní pojištění v Rakousku - Vondrášková, Drahomíra (2019)
Tato diplomová práce se zabývá zdravotním pojištěním v Rakousku. První kapitola vymezuje základní pojmy týkající se zdravotnictví, mezi které například patří zdravotní politika, zdraví a zdravotní péče. Druhá kapitola se zaměřuje na zdravotnictví v Rakousku. Hlavním tématem této kapitoly jsou rakouské zdravotní pojišťovny a současný zdravotní systém v Rakousku. Vedle těchto dvou témat se v druhé kapitole rozebírá i financování zdravotnictví v Rakousku. V poslední kapitole je provedena analýza závislosti příjmů veřejného zdravotního pojištění spolkových zemí Rakouska na vybraných faktorech. Jedná se o regresní panelovou analýzu dat, neboť pracuji s průřezovými i časovými daty. Na závěr této kapitoly jsou prezentovány výsledky uvedené analýzy.