Zdravotní pojištění v Rakousku - Vondrášková, Drahomíra; Maaytová, Alena; Gajdošová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce se zabývá zdravotním pojištěním v Rakousku. První kapitola vymezuje základní pojmy týkající se zdravotnictví, mezi které například patří zdravotní politika, zdraví a zdravotní péče. Druhá kapitola se zaměřuje na zdravotnictví v Rakousku. Hlavním tématem této kapitoly jsou rakouské zdravotní pojišťovny a současný zdravotní systém v Rakousku. Vedle těchto dvou témat se v druhé kapitole rozebírá i financování zdravotnictví v Rakousku. V poslední kapitole je provedena analýza závislosti příjmů veřejného zdravotního pojištění spolkových zemí Rakouska na vybraných faktorech. Jedná se o regresní panelovou analýzu dat, neboť pracuji s průřezovými i časovými daty. Na závěr této kapitoly jsou prezentovány výsledky uvedené analýzy.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses