Aktuální stav a potenciál konceptu SMART City v malých a středně velkých statutárních městech České republiky - Staněk, Radim; Pělucha, Martin, 1980-; Wokoun, René, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se věnuje aktuálnímu stavu a potenciálu konceptu Smart City v malých a středně velkých českých statutárních městech, která zároveň nejsou městy krajskými. Hlavním cílem práce je identifikovat, v jaké fázi se tato města nacházejí z hlediska adopce a míry implementace uvedeného konceptu. Dílčím cílem je sestavení jejich výhledu do roku 2025 a zjištění, ve kterých dimenzích zmíněného konceptu spatřují tato města největší potenciál pro svůj rozvoj. První část práce se zaměřuje na teoretická východiska zkoumané problematiky. V praktické části je v návaznosti na splnění vytyčených cílů proveden výzkum formou dotazníkového šetření a řízených rozhovorů. Ze získaných poznatků vyplývá, že v současnosti dominuje adopci Smart City trio Teplice, Mladá Boleslav a Kladno, na čemž by se ani do roku 2025 nemělo nic změnit. Jako prioritní oblast je městy vnímána zejména dimenze smart mobility.
Vedoucí práce: Martin Pělucha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses