Obsah a vypovídací schopnost účetních závěrek vybraných kapitálových společností - Němcová, Kristýna (2019)
Diplomová práce je zaměřena na definici obsahu účetní závěrky a její následné podrobné zkoumání. V teoretické části jsou charakterizovány účetní výkazy, vymezeny obsahové náležitosti účetní závěrky a definována její vypovídací schopnost. Dále jsou zde popsány metody účetních postupů při vytváření účetní závěrky. Praktická část je zaměřena na podrobné zkoumání účetních závěrek čtyř velkých kapitálových společností v letech 2016 - 2017 a zhodnocení jejich vypovídací schopnosti.