Obsah a vypovídací schopnost účetních závěrek vybraných kapitálových společností - Němcová, Kristýna; Randáková, Monika, 1966-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce je zaměřena na definici obsahu účetní závěrky a její následné podrobné zkoumání. V teoretické části jsou charakterizovány účetní výkazy, vymezeny obsahové náležitosti účetní závěrky a definována její vypovídací schopnost. Dále jsou zde popsány metody účetních postupů při vytváření účetní závěrky. Praktická část je zaměřena na podrobné zkoumání účetních závěrek čtyř velkých kapitálových společností v letech 2016 - 2017 a zhodnocení jejich vypovídací schopnosti.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses