Odpovědnost dopravců v mezinárodní nákladní přepravě - Hrabalová, Jana (2019)
Diplomová práce se věnuje odpovědnosti dopravců v mezinárodní nákladní přepravě se zaměřením na silniční a železniční přepravu. Diplomová práce je rozdělena do 5 kapitol. První kapitola přináší obecné informace týkající se problematiky přeprav, druhá kapitola se zaměřuje na odpovědnost dopravců podle Úmluvy CMR, třetí kapitola pojednává o odpovědnosti dopravců podle Úmluvy CIM, čtvrtá kapitola provádí srovnání odpovědnosti podle Úmluvy CMR a Úmluvy CIM, pátá kapitola obsahuje příklady soudních rozhodnutí.