Nominální a reálná konvergence ČR k Rakousku v letech 1997 - 2017 - Pánek, Martin; Zamrazilová, Eva, 1961-; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce se zabývá nominální a reálnou konvergencí České republiky k Rakousku v letech 1997–2017. Vysvětluje jednotlivé pojmy a ukazatele týkající se nominální a reálné konvergence ekonomiky mezi dvěma zeměmi. Tyto poznatky jsou následně použity k analýze získaných dat ve vymezeném časovém období. Na základě komparace výsledků vývoje HDP na obyvatele v PPP, produktivity práce a nezaměstnanosti, cenové hladiny a nominálního směnného kurzu jsou interpretovány dílčí závěry. Z výsledných dat jsou vyvozeny závěry týkající se hlavních faktorů vývoje nominální a reálné konvergence mezi Českou republikou a Rakouskem v letech 1997–2017.
Vedoucí práce: Eva Zamrazilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses