Analýza vývoje měnové politiky v České republice v letech 1993 až 2004 - Hervert, David; Jakubec, Ivan, 1960-; Chalupecký, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zabývá analýzou měnové politiky prováděné Českou národní bankou mezi lety 1993 a 2004. Nejprve jsou v práci analyzované vybrané makroekonomické veličiny. Poté práce přechází do analýzy vybraných dobových textů a dostupných pramenů v podobě interních protokolů ze zasedání bankovní rady a situačních zpráv, z kterých bankovní rada vycházela. Tato část je rozdělena do dvou celků. První je vymezen obdobím od měnové odluky po měnový otřes. Druhý je vymezen obdobím od zavedení inflačního cílování po vstupu České republiky do Evropské unie. Práce se originálním způsobem věnuje detailní analýze rozhodování bankovní rady a tím umožnila ověření, zda skutečně docházelo k maximální orientaci na splnění deklarované měnové politiky.
Vedoucí práce: Ivan Jakubec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářské a politické dějiny 20. století [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses