Oceňování finančních transakcí v oblasti převodních cen - Borodáč, Tibor (2019)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou tvorby převodních cen týkajících se finančních transakcí mezi spojenými osobami ve formě vnitroskupinových úvěrů. Teoretická část obsahuje rešerši publikací a platných předpisů v oblasti převodních cen a finančních transakcí z pohledu Akčního plánu BEPS. Cílem a přínosem této diplomové práce je popis a následná aplikace možné metodologie tvorby převodních cen pomocí modelového příkladu v empirické části této práce. Výsledky analýzy úrokové míry, která je v souladu s principem tržního odstupu, jsou popsány v závěru práce.