Strategie inbound marketingu pro mobilní aplikaci Socialball - Machalický, Jakub (2019)
Cílem této diplomové práce je vytvořit návrh inbound marketingové strategie na základě analýzy trhu s mobilními aplikacemi. V práci jsou analyzovány mobilní aplikace TikTok, SHAREit, Onefootball a SmartNews. Všechny aplikace jsou analyzovány s důrazem na jejich webové stránky, SEO a aktivitu na sociálních sítích. Navrhovaná marketingová strategie je připravená pro mobilní aplikaci Socialball, která přináší nový způsob v předávání sportovních zpráv. Pro účely diplomové práce byl proveden kvantitativní výzkum ve formě dotazníkového šetření. Návrh inbound marketingové strategie zahrnuje návrh na úpravu webových stránek, doporučený obsah pro sociální sítě a blog. Dále je v práci aplikován framework See-Think-Do-Care a práce je ukončena návrhem linkbuildingové strategie a analýzou klíčových slov. Vypracovaná marketingová strategie poslouží Socialballu jako základ pro jeho online marketingové aktivity.