Vnitřní kontrolní systémy v řízení podniku a jejich postavení v účetnictví - Purm, Vít (2019)
Bakalářská práce se zabývá vnitřním kontrolním systémem ve vybrané společnosti. Cílem práce je vymezení pojmu kontrolního systému, analýza vnitřního kontrolního systému vybrané účetní jednotky a doporučení případných opatření vedoucích ke zlepšení. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je obecně charakterizován vnitřní kontrolní systém včetně jeho nástrojů v oblasti stavebnictví. V praktické části je nejprve stručně představena vybraná společnost. Práce se dále zabývá oběhem dokladů, nastavením kontrolních mechanismů a externím auditem v dané společnosti. V závěru práce je provedeno celkové hodnocení kontrolního systému firmy.