Vnitřní kontrolní systémy v řízení podniku a jejich postavení v účetnictví - Purm, Vít; Černý, Václav, 1957-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce se zabývá vnitřním kontrolním systémem ve vybrané společnosti. Cílem práce je vymezení pojmu kontrolního systému, analýza vnitřního kontrolního systému vybrané účetní jednotky a doporučení případných opatření vedoucích ke zlepšení. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je obecně charakterizován vnitřní kontrolní systém včetně jeho nástrojů v oblasti stavebnictví. V praktické části je nejprve stručně představena vybraná společnost. Práce se dále zabývá oběhem dokladů, nastavením kontrolních mechanismů a externím auditem v dané společnosti. V závěru práce je provedeno celkové hodnocení kontrolního systému firmy.
Vedoucí práce: Václav Černý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses