Audit finančních institucí - Dokhtukaeva, Zalina; Dvořák, Petr, 1960-; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Předmětem této diplomové práce je komplexní externí audit finančních institucí v České republice. Hlavním cílem je podrobně popsat strategii, postupy a metody používané statutárním auditorem při výkonu jeho činnosti, přičemž důraz je kladen na analýzu specifik auditu finančních institucí. První část je věnována teoretickým základům a právním aspektům auditní profese. Ve druhé častí je uveden popis jednotlivých auditních fázi, s důrazem na fázi výkonu auditu samotných institucí, na které se podílela autorka během odborné praxe. Ve třetí kapitole této diplomové práce jsou vymezeny specifické rysy auditu bank, pojišťoven a investičních fondů. Poslední kapitola je věnována praktickému porovnání činností externího auditora v různých typech finančních institucí.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses