Využití eAWB v praxi - Martínek, David; Novák, Radek, 1960-; Chámová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zabývá projekty e-freight a zejména e-AWB, iniciativou, kterou zhruba před deseti lety spustila Mezinárodní asociace leteckých dopravců (IATA). Záměrem projektu je eliminovat tištěné přepravní dokumenty, které jsou nebo donedávna byly v oboru letecké přepravy zásilek nutností, a tím šetřit čas, peníze i životní prostředí. Cílem práce je celý projekt blíže představit a zhodnotit jeho úspěšnost, a to za pomocí oficiálních statistik, poskytovaných a pravidelně aktualizovaných organizací IATA, tak díky postojům, zkušenostem a názorům odborníků, zástupců firem působících v odvětví. I když záměrem projektu bylo do roku 2015 dosáhnout přeprav kompletně bez nutnosti tištění papírových dokumentů, ukazuje se, že šlo o příliš optimistický pohled. Celé toto úsilí dodnes doprovází úskalí v podobě legislativních překážek a neochotě některých subjektů se přizpůsobit trendu.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses