Využití prostředků z fondů Evropské unie ve Středočeském kraji v oblasti dopravy se zaměřením na pozemní komunikace - Fidlerová, Hana (2019)
Cílem diplomové práce Využití prostředků z fondů Evropské unie ve Středočeském kraji v oblasti dopravy je zhodnotit a analyzovat možnosti a systém čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů EU a prokázat vliv a dopad čerpání z fondů EU na zajištění efektivního plánování investičních opatření v oblasti rozvoje a údržby silniční infrastruktury.Diplomová práce je zaměřena na realizaci projektů staveb pozemních komunikací ve Středočeském kraji financovaných z prostředků EU v letech 2007–2019.V diplomové práci jsou vyhodnoceny výsledky čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů ve Středočeském kraji z Regionálního operačního programu Střední Čechyv programovém období 2007–2013 a Integrovaného regionálního operačního programu v letech 2014–2019 s vyčíslením dosažených úspor a jejich dopadu na financování dopravních projektůa na rozvoj a údržbu silniční sítě regionu Středočeského kraje. Je provedena analýza naplnění monitorovacích indikátorů se zhodnocením výsledků při čerpání fondů EU z finančníhoi technického hlediska a je zdokumentován technický stav silnic II. a III. třídy a mostů na území Středočeského kraje po realizaci projektů financovaných z prostředků EU v letech 2007–2019. V diplomové práci byl prokázán zásadní vliv a dopad čerpání z fondů EU na zajištění efektivního plánování investičních opatření pro stanovení optimální alokace finančních prostředků do oblasti rozvoje a údržby silniční infrastruktury Středočeského kraje. Celková prokázaná výše obdržené dotace z fondů EU za posledních deset let ve výši 8 741 047 703 Kč tvoří 62,3 % celkové výše rozpočtu Středočeského kraje na pokrytí výdajů na obnovu silniční sítě silnic II.a III. třídy na území Středočeského kraje za stejné období. Hlavní