Využití prostředků z fondů Evropské unie ve Středočeském kraji v oblasti dopravy se zaměřením na pozemní komunikace - Fidlerová, Hana; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Džbánková, Zuzana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem diplomové práce Využití prostředků z fondů Evropské unie ve Středočeském kraji v oblasti dopravy je zhodnotit a analyzovat možnosti a systém čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů EU a prokázat vliv a dopad čerpání z fondů EU na zajištění efektivního plánování investičních opatření v oblasti rozvoje a údržby silniční infrastruktury.Diplomová práce je zaměřena na realizaci projektů staveb pozemních komunikací ve Středočeském kraji financovaných z prostředků EU v letech 2007–2019.V diplomové práci jsou vyhodnoceny výsledky čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů ve Středočeském kraji z Regionálního operačního programu Střední Čechyv programovém období 2007–2013 a Integrovaného regionálního operačního programu v letech 2014–2019 s vyčíslením dosažených úspor a jejich dopadu na financování dopravních projektůa na rozvoj a údržbu silniční sítě regionu Středočeského kraje. Je provedena analýza naplnění monitorovacích indikátorů se zhodnocením výsledků při čerpání fondů EU z finančníhoi technického hlediska a je zdokumentován technický stav silnic II. a III. třídy a mostů na území Středočeského kraje po realizaci projektů financovaných z prostředků EU v letech 2007–2019. V diplomové práci byl prokázán zásadní vliv a dopad čerpání z fondů EU na zajištění efektivního plánování investičních opatření pro stanovení optimální alokace finančních prostředků do oblasti rozvoje a údržby silniční infrastruktury Středočeského kraje. Celková prokázaná výše obdržené dotace z fondů EU za posledních deset let ve výši 8 741 047 703 Kč tvoří 62,3 % celkové výše rozpočtu Středočeského kraje na pokrytí výdajů na obnovu silniční sítě silnic II.a III. třídy na území Středočeského kraje za stejné období. Hlavní
třídy, která přinese úsporu 12 348 mil. Kč vč. DPH v nediskontovaných hodnotách.
Vedoucí práce: Lubomíra Breňová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses