Analýza investičních příležitostí do předbalených reorganizací v letech 2008 - 2017 - Voráčková, Tereza (2019)
Diplomová práce se zabývá krizí podniku, podstatou neformální a formální sanace, příležitostmi a souvisejícími riziky, které finanční tíseň informovanému investorovi přináší. V první části práce čtenáře seznamuje s principy restrukturalizace, průběhem a specifiky reorganizace s důrazem na předbalenou reorganizaci. Druhá část práce zkoumá investiční příležitosti v podnicích ve finanční tísni, přičemž je klasifikuje do dvou skupin – na transakční a finanční. Příležitosti hodnotí pohledem dlužníka, investora i věřitele a uvádí riziko, které podstupují. V třetí části práce jsou představeny dva odlišné příklady předbalených reorganizací. Analyzovány a vyhodnoceny jsou formy vstupu investora do podniků. Zároveň jsou zhodnoceny i specifika předbalených reorganizací a jejich časový průběh.