Zdanění digitální ekonomiky - Šedivá, Veronika; Tepperová, Jana; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce popisuje specifika digitální ekonomiky, důvody zavedení nových daňových pravidel a navrhované řešení zdanění digitální ekonomiky na úrovni Evropské Unie. Zhodnocuje navrhované možnosti zdanění a analyzuje jejich dopady. Hlavním cílem je zjistit, zda digitální podniky podléhají nízkému daňovému zatížení a zda se liší daňové zatížení domácího a zahraničního digitálního podniku. Z provedené analýzy dat získaných z databáze Amadeus, Orbis a výročních zpráv tradičních společností, velkých digitálních podniků a ostatních digitálních korporací vyplynulo, že daňové zatížení digitálních podniků není tak nízké, jak uvádí Evropská komise.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses