Srovnání účetních závěrek velkých účetních jednotek sestavených podle IFRS a podle českých účetních předpisů - Leová, Quynh Anh (2019)
Tématem bakalářské práce je srovnání účetních závěrek velkých účetních jednotek sestavených podle IFRS a podle českých účetních předpisů. Práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. V úvodu se práce zabývá vymezením účetní jednotky. V dalších kapitolách se zaměří na regulace upravující účetní závěrku a její položky. Zároveň tu jsou představeny hlavní obecné rozdíly mezi danými regulacemi. Na konci práce, je praktická část, kde jsou vybrány tři konkrétní položky účetní závěrky zvolené velké účetní jednotky, která účetní závěrku sestavila dle české účetních předpisů a následně se porovnají s regulací IFRS. Cílem práce je poukázat na rozdíly, které mohou nastat, když se použijí různé účetní pravidla.