Motivace k práci a k osobnímu rozvoji u živnostníků - Červenková, Aneta; Pauknerová, Daniela, 1970-; Bedrnová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této práce je zjistit hlavní motivy k podnikání u živnostníků a jejich návyky v oblasti osobního rozvoje. Dílčím cílem pak je vytvoření souboru doporučení pro živnostníky v oblasti osobního rozvoje a motivace pro spokojenější a vyrovnanější život. Obsahem práce je zajímavé nahlédnutí do života živnostníků, se zaměřením na jejich osobní rozvoj, zodpovězení otázek ohledně boje se stresem, řízení a plánování času, sebehodnocení, duševní hygieny a podpory podnikání. Pro analýzu motivace byla zvolena kvalitativní metoda, metoda polostrukturovaných hloubkových rozhovorů. Pomocí nich byly zjištěny hlavní motivy k práci u živnostníků, kterými jsou možnost plánovat si a organizovat čas podle sebe, peníze a láska či předchozí zkušenost v oboru. Dále byl sestaven seznam doporučení a rad pro kvalitnější a spokojenější život živnostníků.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses