Vliv a dopady procesu gentrifikace při transformaci městské části Praha 8 – Karlín - Vacková, Karolína; Lindner, Milan; Prokůpek, Marek, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce rozebírá teoretický rámec procesu gentrifikace s praktickou aplikací na městskou část Praha 8 – Karlín. Pomocí rešerše odborné literatury definuje procesu gentrifikace, jeho příčiny a podmínky vzniku, vývoj, aktéry a jeho pozitivní i negativní dopady. V části praktické se práce podrobněji věnuje postupné transformaci čtvrti Karlín, která vedla ke vzniku gentrifikace. Následně komplexní analýzou sekundárních dat poukazuje na sociální, ekonomické a kulturní změny oblasti. Následující kapitola definuje aktéry gentrifikace a přibližuje jejich činnost a aktuální postoje. Závěrečným přínosem práce je nastínění kroků další revitalizace, a především vlastní model udržitelného rozvoje gentrifikovaných oblastí.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses