Role účetnictví v rozdělení obchodní společnosti podle českého práva - Šlégrová, Lucie (2019)
Práce se věnuje rozdělení obchodní společnosti v prostředí českého práva a roli účetnictví v tomto procesu. V prvních třech kapitolách je popsáno, jaké motivy vedou účetní jednotky k realizaci rozdělení a jakými obchodně-právními a účetními předpisy se proces řídí. Čtvrtá kapitola se věnuje rozboru vybraných uskutečněných případů rozdělení s projektem rozdělení sestaveným v období první poloviny roku 2017. V poslední kapitole je uveden příklad účetního řešení odštěpení sloučením a vymezeny role jednotlivých účastníků procesu.