Role účetnictví v rozdělení obchodní společnosti podle českého práva - Šlégrová, Lucie; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Jirka, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Práce se věnuje rozdělení obchodní společnosti v prostředí českého práva a roli účetnictví v tomto procesu. V prvních třech kapitolách je popsáno, jaké motivy vedou účetní jednotky k realizaci rozdělení a jakými obchodně-právními a účetními předpisy se proces řídí. Čtvrtá kapitola se věnuje rozboru vybraných uskutečněných případů rozdělení s projektem rozdělení sestaveným v období první poloviny roku 2017. V poslední kapitole je uveden příklad účetního řešení odštěpení sloučením a vymezeny role jednotlivých účastníků procesu.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses