Governance ve veřejné správě - Šulc, Tomáš (2019)
Tato diplomová práce shrnuje teoretické postupy transparentního, účelného, hospodárného a efektivního řízení obcí a veřejných prostředků, kterými obce disponují. Vychází přitom ze zásad řízení obchodních společností a tuzemské i zahraniční dobré praxe v oblasti řízení obcí. Praktickým přínosem práce je zhodnocení aktuální úrovně řízení českých obcí včetně analýzy stavu transparentnosti vycházející z informací vykazovaných obcemi na jejich oficiálních internetových stránkách a návrh znění několika vzorových dokumentů podporujících Good Governance (dobrou správu) obcí.