Governance ve veřejné správě - Šulc, Tomáš; Pelák, Jiří, 1977-; Řezníčková, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce shrnuje teoretické postupy transparentního, účelného, hospodárného a efektivního řízení obcí a veřejných prostředků, kterými obce disponují. Vychází přitom ze zásad řízení obchodních společností a tuzemské i zahraniční dobré praxe v oblasti řízení obcí. Praktickým přínosem práce je zhodnocení aktuální úrovně řízení českých obcí včetně analýzy stavu transparentnosti vycházející z informací vykazovaných obcemi na jejich oficiálních internetových stránkách a návrh znění několika vzorových dokumentů podporujících Good Governance (dobrou správu) obcí.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses