Problematika dyskalkulie na středních ekonomických školách. - Miklášová, Kateřina (2019)
Bakalářská práce řeší problematiku dyskalkulie na středních ekonomických školách. Teoretická část se zabývá popisem dyskalkulie, její diagnostikou a vzděláváním žáka s touto specifickou poruchou učení. V praktické části se dotazníkovou formou zkoumá pedagogický pohled na problematiku dyskalkulie. Z výzkumu vyplývá, že dyskalkulii většina respondentů zná, ale nemají osvědčené metody a přehled na trhu s pomůckami. S rodiči a kolegy spolupracují spíše zkušenější než nezkušení pedagogové.