Udržitelnost v námořní a intermodální přepravě : management zpětných toků použitých balení - Izmailova, Ksenia (2019)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou zpětných toků použitých balení v rámci námořní a intermodální přepravy. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy zelené a reversní logistiky, cirkulární ekonomiky a intermodální přepravy. Dále je pojednáno o metodách procesního managementu, konkrétně o nástroji procesních map. Praktická část je zaměřena na uplatnění veškerých vyjmenovaných nástrojů na konkrétním příkladu vracení lahví Corona. Zmapování procesu vrácení a jeho kritické zhodnocení poskytuje detailní přehled logistického uspořádání organizace zpětných toků. V závěru jsou předložena možná řešení úzkých hrdel procesu a jsou vyjmenovány návrhy na zlepšení.