Udržitelnost v námořní a intermodální přepravě : management zpětných toků použitých balení - Izmailova, Ksenia; Kolář, Petr; Hayová, Hanna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou zpětných toků použitých balení v rámci námořní a intermodální přepravy. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy zelené a reversní logistiky, cirkulární ekonomiky a intermodální přepravy. Dále je pojednáno o metodách procesního managementu, konkrétně o nástroji procesních map. Praktická část je zaměřena na uplatnění veškerých vyjmenovaných nástrojů na konkrétním příkladu vracení lahví Corona. Zmapování procesu vrácení a jeho kritické zhodnocení poskytuje detailní přehled logistického uspořádání organizace zpětných toků. V závěru jsou předložena možná řešení úzkých hrdel procesu a jsou vyjmenovány návrhy na zlepšení.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses